We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Angela Herenda

Danser

Angela

Angela Herenda werd geboren in 1988 in een klein plaatsje aan de kust van Kroatië, dat toen nog Joegoslavië heette. Tijdens de oorlog die zoveel namen kent (de Joegoslavische oorlog, de Burgeroorlog, de Kroatische vrijheidsoorlog, de “stomme en zinloze oorlog”) begon ze in een vluchtelingenkamp in Istrië met dansen en acteren. Terug in haar geboorteplaats schreef ze zich in bij de plaatselijke muziekschool en werd ze ‘het zoveelste meisje dat iets van haarzelf zou gaan maken’. Het pakte goed uit, want ze werd aangenomen op de Rotterdamse Dansacademie. Ze werkte in Nederland samen met een heleboel inspirerende mensen, danste vervolgens in Hongkong, Zweden en in Oldenburg en vond uiteindelijk een thuis bij Club Guy & Roni. Inmiddels zet ze niet onverdienstelijke stappen op het acteervlak. Angela kan het allemaal.

 “Herenda is qua acteerprestatie totaal gelijkwaardig aan De Moor, in deze ‘Big Brother meets Brave New World’-sage.”Eric Nederkoorn over Brave New World 2.0 in Dagblad van het Noorden

 

 

 

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.