We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Denise Jannah

Zangeres, actrice, componiste, tekstschrijfster en zangpedagoge Denise Jannah werd geboren in Paramaribo. Stilistisch veelzijdig en thuis in meerdere talen, beweegt zij zich met artistieke vrijheid in jazz, soul, gospel, latin, r&b en wereldmuziek. Ze wordt geroemd om haar rijke en warme timbre, haar innemende podiumuitstraling en haar voortreffelijke timing, frasering en dictie.

Wereldwijd staat Denise op podia in concertzalen, clubs en op festivals, waarbij zij haar publiek steevast het gevoel geeft bij haar in de huiskamer te zijn. Ook was ze te zien in diverse theaterproducties, zoals Fats Waller’s musical Ain’t Misbehavin’, Joe, de Musical en ELLA! waarin zij kroop in de huid van Jazz legende Ella Fitzgerald.

Denise heeft opgetreden voor o.a. Koningin Beatrix en Prins Claus, Bill en Hillary Clinton en Nelson Mandela. In 2009 was ze een van de drie Winnie Madikizela Mandela-personages in Amandla! Fragments of Struggle, dat zowel in Amsterdam als in Johannesburg werd opgevoerd. Nu, 10 jaar later, maakt Dear Winnie voor haar de cirkel rond.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.