We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Igor Podsiadly

Danser

Igor

Igor Podsiadly werd in 1985 geboren in Góra Śląska in Polen. Op jonge leeftijd begon hij met dansen in een jaren ’90-discogroep. Daar bleek al snel zijn talent; hij mocht voortdurend de solo’s dansen. Na zijn middelbare school kwam hij naar Nederland, om aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts te studeren. Tijdens zijn tweede jaar verzamelde hij moed en schreef een mail naar Club Guy & Roni waarin hij zijn interesse kenbaar maakte. Hij kreeg geen reactie. Een paar maanden later kwam hij gelukkig alsnog in aanraking met de Club. Sinds 2005 is hij lid en danst hij voornamelijk solo’s; heel fijn voor iemand die ‘niet zo goed is in communicatie met anderen’. Wat hij geweldig vindt aan Club Guy & Roni is dat het een verzameling ‘diehard misfits’ is. Hij houdt totaal niet van groepjes mensen, maar dit is de enige club waar hij bij wil horen. Igor won in 2014 de Zwaan (de ‘Oscar van de Nederlandse dans’) voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Zijn geheim: hij danst elk optreden alsof het zijn laatste is.

 

Met Igor hebben Guy & Roni zo’n beeldbepalende danser in huis. Een breed getalenteerde performer die het publiek steeds weer verrast. Of hij nu danst met zijn fabelachtige en eigenzinnige techniek, slechts staat en kijkt of speelt, altijd biologeert hij met een gevaarlijke en vertederende uitstraling tegelijk.” – jury de Zwaan 2014

 

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.