We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Joy Wielkens

Actrice, zangeres en theatermaker Joy Wielkens studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze heeft in de meest uiteenlopende (muziek)theaterproducties, films en series gespeeld, vertolkte rollen in o.a. de tv-series Divorce, Keizersvrouwen en Zwarte Tulp en films als Sonny Boy, Alles is familie en De Marathon.

In het theater speelde Joy in het muziektheaterstuk: Billie! Lady sings the Blues.

In 2013 werd ze genomineerd voor een Musical Award en ook zong ze op het Bevrijdingsconcert samen met het Metropole Orkest.

Joy maakte drie solotheaterprogramma’s: Sneeuw, Papa was a rollin’ nobody en Negra. Afgelopen theaterseizoen was ze te zien in de Broadwayhits: The Mountaintop en Clybourne Park. In 2019 kwam de korte film Ik ben uit van regisseur Mirella Muroni met Joy Wielkens in de hoofdrol. Een voorstelling maken over Winnie Mandela, is een droom die uitkomt: “Ik vind theater de uitgelezen plek om iets te zeggen over de wereld en de tijd die we met elkaar delen. Om stem te geven aan deze zwarte vrouwelijke vrijheidsstrijder, voelt heel nodig.”

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.