We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Olympia Kotopoulos

Performer

Na haar afstuderen aan Sydney Dance Company’s pre-professional programma in 2013, werd Olympia op dezelfde plek een Associate Artist tot 2015. Hierna reisde ze voor twee jaar af naar Mexico City en San Sebastian (Spanje) om met het Metamorphosis Dance Collective te werken, onder regie van Iratxe Ansa. In deze jaren trad ze op in plaatsen als het Guggenheim museum in Bilbao, San Telmo in San Sebastian, en als performer in Campanie by Night in the Scavi di Pompeii (Italië). In 2016 keerde ze terug naar Australië en werkte ze een seizoen bij Strut Perth, als performer van Ohad Naharin’s Decadance.

Olympia verhuisde naar Groningen nadat ze aangenomen werd als performer in Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club voor het seizoen 2017/2018.

In 2019 maakte Olympia onderdeel uit van Club Guy & Roni’s internationale en regionale tour van Mechanical Ecstasy, en werd ze lid van Shelfish Productions in Groningen, onder artistieke directie van Veerle van Overloop. Hiernaast was ze ook werkzaam als freelancer bij verschillende theater- en dansgezelschappen in Nederland, waaronder het Friese Tryater.

Momenteel werkt Olympia als freelancer op verschillende plaatsen in Europa. Ze is onderdeel gebleven van Shelfish Productions en werkt samen met inspirerende artiesten die ze in haar artistieke traject tegenkomt.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.