We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Tutu Puoane

Tutu Puoane is een van de opwindende stemmen in de Europees/Zuid-Afrikaanse jazzmuziek van vandaag. Ze werd geboren in 1979 in Pretoria, Zuid-Afrika en studeerde muziek aan de Universiteit van Kaapstad voordat ze in 2002 naar Europa verhuisde. Ze bleef anderhalf jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verhuisde in 2004 naar Antwerpen.

In Europa groeide haar carrière gestaag en bracht ze acht albums uit. De albums Quiet Now en Mama Africa werden bekroond met een Zuid-Afrikaanse Muziekprijs (SAMA) voor het Beste Jazzalbum (in 2010 en 2011).

Tutu’s huidige band bestaat uit vier musici uit België en Nederland. Met deze band mengt ze alle muziek die haar heeft beïnvloed in haar eigen unieke mix van elementen uit Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziektradities. Het ene moment gebruikt ze haar stem als instrument, het volgende moment zingt ze een eerlijk en oprecht verhaal. Haar prachtige geluid, haar gevoel voor timing, en haar natuurlijke uitstraling op het podium, maken elk concert tot een geweldige ervaring.

Tutu Puoane laat je lachen, huilen, dansen en meezingen; ze ontroert in alle opzichten.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.