We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Leesclub

We zijn dol op theater, maar minstens zo verzot op lezen. Daarom hebben we de NNT-Leesclub opgericht.

Een online en buiten Corona tijden ook offline leesclub waarin we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over boeken en essays die te maken hebben met onze voorstellingen. Theater begint vaak bij tekst: voor we een voorstelling op de vloer zetten, lezen we. En niet alleen het script, maar tevens – ter verdieping en inspiratie – een hele berg aan romans, essays en artikelen over het onderwerp van onze voorstelling. Dat geeft ons context, verdieping en inspiratie voor wat we zelf willen gaan maken, scherpt ons denken en verbreedt onze creativiteit.

Kom bij de NNT Leesclub op facebook

Iedere zes weken (en nu tijdens de Coronacrisis zelfs wat vaker) kiezen we een boek dat we als NNT’ers aan het lezen zijn in de aanloop naar een voorstelling, dat ons voor iedereen interessant lijkt. Dat kan een roman zijn, een essay of non-fictie boek, een graphic novel of iets daar tussenin.

Regelmatig houden we een digitale bijeenkomst onder leiding van Cora Ziengs je kunt meekijken en meepraten via de livestream. Vanuit je eigen huis, in pyjamabroek met een kop thee kun je bespreken hoe ver je bent, je favoriete quote noemen, de motivaties van dat ene personage of de mogelijke betekenis van die ingewikkelde metafoor met elkaar bediscussieren. NNT’ers praten mee.

Boek van dit moment:
Strovuur‘ van Gerwin van der Werf

Op 21 april om 20:00 bespreken we ‘Strovuur‘ van Gerwin van der Werf. Online via een live videostream in de Facebookgroep.

In Strovuur besluit de zeventienjarige Fay aan het einde van een bloedhete zomer om met haar neef Elvin naar Parijs te reizen. Fay draagt een groot verdriet met zich mee, Elvin heeft een kort lontje, en zijn Mitsubishi Sapporo heeft zijn beste tijd gehad. Ze komen dan ook al snel in de problemen: een hoop pech en vreemde ontmoetingen op het sinistere Vlaamse en Franse platteland maken van de reis een beproeving. Als Fay een zestiende-eeuws koorboek uit een klooster steelt, dreigt de boel te escaleren. Maar wat gebeurt er echt en wat zit er in Fays hoofd?

Onze host Cora zei over Strovuur: Het lijkt me goed om in deze tijd van beperkte bewegingsvrijheid een reisverhaal te lezen. Zodat we toch nog een beetje de wereld kunnen ontdekken, maar dan in ons hoofd.

 

Online leesclub

De online leesclub van het Noord Nederlands Toneel is er voor:
. Iedereen die ‘meer lezen’ als goed voornemen heeft
. Dolgraag bij een boekenclub wil
. Maar altijd moet afzeggen op de avond zelf
. Want het boek niet uitgelezen heeft

Iedere zes weken kiezen we een roman, essay of ander boek rondom één van onze voorstellingen. Daarna gaan we hem online (en soms offline) bespreken in onze facebookgroep.

Kom bij de NNT Leesclub op facebook

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.