We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Theater op zijn rauwst

NA HET THEATRALE ONDERZOEK GAAT OP ZATERDAG 26 OKTOBER 2019 DE VOORSTELLING ‘ER ZAL IEMAND KOMEN’ IN PREMIÈRE IN DE MACHINEFABRIEK IN GRONINGEN. VERVOLGENS IS DE VOORSTELLING TOT EN MET 14 DECEMBER 2019 TE ZIEN IN THEATERS IN NEDERLAND. MEER INFORMATIE EN DE SPEELLIJST VIND JE HIER.

NNT RAW III: Er Zal Iemand Komen is  een theatraal onderzoek. Regisseur Liliane Brakema zoekt met een acteur en twee dansers naar een manier om te laten voelen, wat niet gezegd wordt in de tekst vol ongrijpbare stiltes. Waar zijn de twee geliefden bang voor?

Het doel is een intiem experiment, op zoek naar een combinatie van toneeltekst en dans, die de toeschouwer recht in het hart raakt. Omdat risico nemen en onderzoeken centraal staan, wordt het theater op zijn rauwst.

CREDITS

Regie: Liliane Brakema
Tekst: Jon Fosse
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Spel: Joost Bolt, Lewis Seivwright, Jorijn Vriesendorp
Choreografie advies: Giulio d’Anna
Muziekcompositie: Wilko Sterke
Scenografie: Hendrik Walther
Met dank aan: Orla McCarthy, Bauke Moerman en Theater Bellevue

RAW III: Er Zal Iemand Komen is een co-productie met Firma Ducks

NNT RAW
Hoe ontwikkel je talent? Door experiment!

Daarom krijgen de twee regisseurs – Liliane Brakema en Eline Arbo – uit ons talentontwikkelingstraject NNT RAW zoveel mogelijk vrijheid om ’theatraal onderzoek’ te doen. Samenwerken met dansers, een bijzonder concept op de vloer brengen of iets doen dat ze nog nooit hebben geprobeerd. Daar hoeft geen voorstelling met een begin, midden en eind uit te komen. Theater vol risico. Op spanning. Dicht op de huid. Op zijn rauwst.

Van 16 t/m 19 november 2018 gaan de deuren van het theatrale laboratorium open voor RAW III: Er Zal Iemand Komen – een presentatie van wat het maakproces tot nu toe opgeleverd heeft. Na afloop gaan Liliane Brakema en haar spelers graag met het publiek in gesprek over de voorstelling, over het onderzoek en over liefde die uit elkaar rafelt.

Liliane Brakema

De voorstellingen die Liliane Brakema sinds haar afstuderen aan de Amsterdamse regieopleiding maakte, staan in het teken van haar onderzoek naar de verhouding tussen het toneelrepertoire en een zeer fysieke speelstijl. Met de lichamen van de acteurs, de bewegingen en het ritme van de voorstelling als instrument, ontwikkelt ze per voorstelling een beeldtaal die de toeschouwer op een andere manier raakt dan de toneeltekst dat kan. De beelden maken datgene invoelbaar wat er in de tekst juist niet wordt gezegd of dat wat de personages met woorden proberen te verbergen. Brakema is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De Wilde Eend werd verkozen als één van de tien beste voorstellingen van dat seizoen. Ze heeft een eigen gezelschap Firma Ducks en regisseert daarnaast als gastregisseur bij Mugmetdegoudentand, Theater Freiburg en NTGent.

tourlist

nov
ma 19 nov 19:30
Agenda

RAW III

Theater de Machinefabriek Groningen
zo 18 nov 19:30
Agenda

RAW III

Theater de Machinefabriek Groningen
za 17 nov 19:30
Agenda

RAW III

Theater de Machinefabriek Groningen
vr 16 nov 19:30
Agenda

RAW III try-out op FridayNITE

Theater de Machinefabriek Groningen

Stories

Theater op zijn rauwst, op Jonge Hartenfestival

16 11 2018 ,2MIN
Het gaat er niet zachtzinnig aan toe bij RAW III: Er Zal Iemand Komen. Van 17 t/m 19 november is dit theatrale onderzoek te zien op het Jonge Hartenfestival.
RAW III

Feed

Dance Industry training

16 07 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2THE LOO: Cursus Noors Breien

03 06 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.